Учасник організації псевдореферендуму в Маріуполі здався СБУ

Чоловік скоїв правопорушення проти територіальної цілісності України

Один із учасників організації незаконного референдуму в Маріуполі прийшов до Служби безпеки України і розкаявся. Він щиросердно зізнався у злочині, передає прес-служба ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях в соцмережі Facebook.

Як зазначається, в місті був проведений незаконний "загальний обласний референдум". Його організаторів продовжують виявляти. Фейкове волевиявлення проходило в місті в 2014 році.

Чоловік розповів, що заробити на такому референдумі йому запропонували знайомі. Він погодився і почав охороняти виборчу дільницю, а також спостерігати за "правильністю" голосування.

Зловмисник усвідомив свою провину і помилковість свого вибору, спостерігаючи за війною, яка відбувається на Донбасі. Чоловік покаявся у тому, що скоїв правопорушення проти територіальної цілісності і конституційного ладу України. На даний момент мешканець Маріуполя почав співпрацювати зі слідством і надав інформацію про суміжні злочини.

Суд прийняв рішення звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Причина - він не брав участі у бойових діях, не служив в рядах окупантів і не здійснював тяжких злочинів.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що дорогу, яка входить в маршрут об'їзду ОРДЛО, почали ремонтувати.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.