Мобільні ЦНАП планують створити на Донбасі

Мобпункти будуть працювати в Мар'янці, Сіверську, Курахові, Вугледарі та Маріуполі

В Донецькій області хочуть створити мобільні центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Реалізувати проект планують за допомогою підтримки уряду Канади, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, створення таких ЦНАП обійдеться у п'ять мільйонів канадських доларів. Проект "Мобільні центри надання адміністративних послуг для постраждалого від конфлікту населення Східної України" презентували громадам Маріуполя і Сартани.

Вже відомо, що закупити спеціально обладнані автомобілі планують до кінця 2021 року. Їх завдання - їздити містами і селами, біля контрольно-пропускних пунктів. Так, такі мобпункты будуть працювати в Мар'янці, Сіверську, Курахові, Вугледарі та Маріуполі. Тобто, в прифронтових населених пунктах. Надавати адмінпослуги будуть чотири спеціаліста, що сидітимуть в автомобілі.

В прес-службі підкреслюють, що з допомогою мобільних ЦНАП вдасться поліпшити надання послуг навіть в самих віддалених районах і для людей з інвалідністю.

Крім цього, почали розробляти інтернет-сайт пересувних ЦНАП та мобільного додатку. Завдяки цьому люди зможуть дізнатися час і місце роботи мобільних центрів. Ще створять sms-додаток. Ті, хто відправить на нього повідомлення, зможуть дізнатися перелік послуг даних центрів і графік прийомів фахівців.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що новий туристичний об'єкт з'явиться в одному з міст Донбасу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.