Діти з аутизмом на Донбасі навчатимуться у новому приміщенні

У Маріуполі інклюзивному центру виділили нове приміщення

Замість дитячого садка, свою двоповерхову будівлю, отримав Лівобережний інклюзивно-ресурсний центр на Донбасі. Він буде знаходитися у Маріуполі на вулиці Пашковського, 13, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, раніше центр займав всього лише одне крило на базі дитячого садка №70. Маленький простір не дозволяв надавати всі необхідні послуги. Одразу кілька фахівців могли працювати в одному кабінеті. Це була дуже велика проблема для діток з аутизмом.

Максимально комфортні умови були створені в новому приміщенні. Там з'явилися кабінети логопеда, психолога, дефектолога. Ще є кімнати для відпочинку і навіть для проведення майстер-класів. Відкрили ще кабінет в якому надають послуги каністерапії (реабілітації за допомогою спеціально навчених собак).

В прес-службі підкреслюють, що кожен місяць у центрі займаються до 70 дітей. А саме - діти з порушенням опорно-рухового апарату, ДЦП (Дитячим церебральним паралічем), затримкою психічного розвитку. У цьому центрі таким дітям допомагають розвиватися і знаходити друзів.

Наразі в місті працює чотири інклюзивно-ресурсних центрів. Вони є у кожному районі міста.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що понад 100 тисяч примірників цінних видів риб випустили на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.