Медикам у сільській місцевості на Донбасі вручили нові автомобілі

В області будують 21 об'єкт охорони здоров'я

В Донецькій області 25% населення проживає у сільській місцевості. Вчора ввечері, 26 листопада, медикам, які працюють у селах Донбасу, вручили нові автомобілі, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, транспорт отримали медики первинного рівня. Проводити реформу сільської медицини в Україні почали ще у 2018 році. Для цього навіть був прийнятий закон щодо підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості.

За словами заступника голови Донецької облдержадміністрації Дениса Клюшникова, в області вже почали будувати 21 об'єкт охорони здоров'я на загальну суму 158 мільйонів гривень. Ще планують почати будівництво шести нових об'єктів.

Денис Клюшников додав, що для сільської місцевості області на 18 мільйонів гривень закупили медичного обладнання. Закупівля нових автомобілів обійшлася в 11 мільйонів 385 тисяч гривень. Все це було куплено за гроші державного бюджету. Купувати автомобілі для сільської місцевості Донбасу планують і надалі. Також в області дуже сподіваються, що до сіл приїдуть працювати і молоді лікарі.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що проект "Поліція дружня до дитини" стартував на Донбасі.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.