Передбачили пільги: учасники АТО і вимушені переселенці зможуть купити житло

Держава буде надавати кредит під 3% річних до 20 років

Купити житло учасники АТО/ООС і вимушені переселенці зможуть на пільгових умовах. Уряд України прийняв рішення, яке дозволяє таким категоріям людей брати довгостроковий державний кредит під 3% річних до 20 років, передає прес-служба Урядового порталу.

Як зазначається, вже вдруге було направлено 200 мільйонів гривень, щоб військовослужбовці та переселенці змогли вирішити житлове питання. З цієї суми, 100 млн грн витратять для кредитування внутрішньо переміщених осіб.

При тому, що відсоток кредиту буде становити 3% річних терміном на 20 років, перший власний внесок також був зведений до мінімуму - 6% від вартості житла.

Крім цього, український уряд ще виділив 1,8 мільйонів гривень на купівлю житла для шести сімей внутрішньо переміщених осіб у Житомирі. Цих коштів буде недостатньо. Тому, їм придбають житло за рахунок співфінансування 50% на 50%. Тобто, кошти на купівлю будуть виділені ще і з місцевого бюджету. В однієї з цих сімей-переселенців є дитина з інвалідністю. А в інших родинах - неповнолітніх дітей виховують матері-одиначки.

Близько місяця тому в Україні було виділено 300 млн грн. Ці гроші також виділили на "Доступне житло" для 950 сімей, які проживають у районах п'яти різних міст.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що геопортал для інвесторів запустили в Донецькій області.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.