Для перетину лінії розмежування дітям бажано мати закордонний паспорт

Виїжджаючи з ОРДЛО необхідно показати документ, що підтверджує громадянство України

Державна прикордонна служба радить усім батькам, які планують перетинати лінію розмежування, мати закордонний паспорт, або паспорт громадянина України для своєї дитини. Це необхідно у зв'язку з тим, що з сьогоднішнього дня набирає чинності "Порядок в'їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях", передає прес-служба ООС в соцмережі Facebook.

Як зазначається, дітям оформити закордонний паспорт (чи український паспорт) необхідно, щоб при перетині лінії розмежування не виникало проблемних питань.

В документі наголошується, що українці, які тримають шлях у ОРДЛО можуть пред'являти паспорт громадянина України, закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України. Також, дітям до 18 років перетинати лінію розмежування бажано в супроводі батьків.

Як відомо, оформити закордонний паспорт в Україні, за новими правилами, можна з перших місяців життя дитини. Це буде дитячий закордонний паспорт, термін дії якого - чотири роки. Оформити дорослий закордонний паспорт для дитини можна з 16 років.

В прес-службі підкреслюють, що при виїзді з тимчасово окупованих територій (ОРДЛО) і в'їзді в Україну, люди повинні пред'явити будь-який документ, який підтверджує громадянство України.

А діти, які народилися в ОРДЛО і не отримали свідоцтво про народження українського зразка, можуть потрапити в Україну для оформлення документів у супроводі батьків. Останні повинні мати паспорт, або документ, який підтвердить факт народження дитини (запис у документі/паспорті).

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на території ОРДЛО використовують для випробування нові зразки озброєння.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.