Цього року на Донбасі зріс випуск промислової продукції

В області спрогнозували кількість надходжень до бюджету в 2020 році

В Донецькій області з початку січня по вересень цього року зафіксували зростання економічних показників. Це не дивлячись на продовження військового конфлікту, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, на 4% збільшився випуск промислової продукції області у всіх галузях. Самий великий стрибок "стався" у текстильному виробництві та виробництві одягу - на 4,6%. Зростання зафіксували і в добувній промисловості та розробленні кар'єрів - на 6,8%, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції - на 9,4%, машинобудуванні - на 16,4%.

За словами заступника директора департаменту фінансів Ірини Конакової, завдяки зростанню промислового виробництва, зросли надходження до місцевих бюджетів на 20%. Надходження збільшилися, як в міські, так і в районні бюджети.

При цьому, в облдержадміністрації вже підрахували, що обсяг дохідної частини обласного бюджету в 2020 році прогнозується у 5107 мільйонів гривень. Це з урахуванням трансфертів з державного бюджету.

Голова ДОГА Павло Кириленко повідомив, що в держбюджеті залишилися нерозподіленими 18,1 мільярдів гривень. Тому в області хочуть, як можна швидше розробити свої пропозиції (проекти), щоб отримати ці гроші і реалізувати щось корисне для Донбасу.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що продавцям в Добропіллі заборонили продавати алкоголь військовослужбовцям.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.