На Донбасі проведуть виставку традиційних українських хусток

На сьогоднішній день попит на хустки повертається у всьому світі

Побачити виставку "Мов берегиня вроди хустка" в Донецькій області у місті Маріуполь можуть всі бажаючі. Її відкриють наступного вівторка, 17 грудня, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, на виставці презентують приватну колекцію хусток, яка належить місцевим мешканкам Ользі Фесенко та Катерині Цібатовій. Крім традиційних хусток, в експозиції будуть показані сучасні зразки. Останні були виставлені на виставку від представниць маріупольського народного клубу-студії любителів вишивки "Рушник".

За словами завідуючої сектором читальної зали Наталії Кибкало, попит на хустки сьогодні повертається у всьому світі. Саме тому мешканцям і гостям Маріуполя вирішили розповісти історію хусток. Також хочуть показати, що їх легко і вдало можна поєднувати в сучасному гардеробі.

Під час виставки ще будуть співати українські народні пісні у виконанні учнів і викладачів музичної школи №5, а також проведуть майстер-клас із зав'язування хустки.

Відвідати виставку можна з 17 грудня за адресою: Центральна бібліотека ім. В. Короленка (вул. Грецька, 43). Початок заходу о 15:00. Виставка буде працювати до 31 грудня. Більш детальну інформацію можна дізнатися за телефоном: 096-557-04-60.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі ремонтують кілька шкіл.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.