Медведчук повідомив про новорічні "подарунки" уряду для українців

Газ для населення подорожчає на 29%

У новому 2020 році, вже з першого січня, ціни на газ для населення будуть підвищені на 28,59%. Таку інформацію оприлюднив НАК "Нафтогаз України". При цьому, станом на 11 вересня 2019 року, ціна природного газу на німецькому газовому хабі NCG становила 161 євро за тисячу кубометрів, а станом на 11 грудня 2019-го року – 159 євро, повідомив голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук.

За його словами, в Європі природний газ не дорожчає, а вище вказана цінова політика проводиться тільки в Україні. Також в країні зменшився видобуток газу на 1,1% (до 18,9 млрд кубометрів), а саме з січня по листопад 2019 року (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року).

Так, у листопаді видобуток газу склав 1,7 млн кубометрів. Це на 5% менше, ніж було в такому ж місяці 2018 року. Також, держпідприємство "Укргазвидобування", яке є основним добувачем газу в країні, знизив видобуток газу на 9% (до 1,194 млрд кубометрів).

Віктор Медведчук підкреслив, що "Укргазвидобування" щомісяця зменшує видобуток газу в середньому на 8%. Це почалося з липня 2019 року.

Крім цього, в Україні зменшилася і кількість видобутку вугілля, а саме на 6,8% за 11 місяців цього року.

"На підприємствах під управлінням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України видобуток вугілля скоротився на 11,7%", - йдеться в повідомленні.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в Авдіївці мешканців просять прикрасити будівлі новорічною символікою та ілюмінацією.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.