Юрій Бойко розповів, як можна не переплачувати за газ

До зниження тарифів для населення можуть призвести підписання контрактів

Договір про транзит газу буде укладено, люди отримають роботу, а бюджет – доходи. Таку думку висловив співголова "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

За його словами, у нього немає і тіні сумніву, що договір буде укладено, особливо після того глухого кута, в який завели відносини, в тому числі в газовій галузі з Росією.

"Те, що він буде укладений, це безумовно перемога. В першу чергу, нашої країни. Тому що це наша ГТС (газотранспортна система). Буде компромісний договір, але без компромісу вийти з такого тупіка неможливо", - пояснив він.

Юрій Бойко також вважає, що в підписанні цього договору зацікавлені всі, зокрема, Європа і Росія. І Україна, яка щорічно отримує 3 млрд доларів валютних надходжень від транзиту російського газу. При цьому, в нашій країні продовжують зберігатися більше 50 тисяч робочих місць, працівники яких забезпечують технічну безпеку газопроводу.

Крім цього, політик сподівається, що ще буде підписано договір про пряме постачання газу. Тоді буде можливість купувати газ на східному кордоні України і не переплачувати. А саме за те, що по документами газ йшов транзитом через всю нашу країну і через європейські країни повертався назад. В такому разі ціна газу буде знижена.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що діти на Донбасі вчилися виготовляти новорічний сувенір.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.