Міжнародний архітектурний фестиваль проведуть на Донбасі

Учасники повинні розробити проект культурного центру

В Донецькій області в місті Маріуполь проведуть міжнародний архітектурний фестиваль. Для того, щоб взяти в ньому участь, необхідно розробити концептуальний проект багатофункціонального культурного центру "Порт Культур", передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, хто стане переможцем конкурсу вирішить міжнародне журі. Проголосувати за проект в онлайні можуть і самі місцеві мешканці. Центр, проект якого необхідно зробити, знаходиться на базі пошкодженої будівлі Головного управління внутрішніх справ на вулиці Георгіївська, 63.

В прес-службі підкреслили, що в минулому році в Маріуполі вирішили створити новий культурно-освітній центр "Порт Культур". Зробити це вирішили з метою актуалізації історичної та культурної спадщини міста та регіону. Саму діяльність центру вирішили присвятити міграції. Адже саме міграція протягом багатьох століть формувала місто.

Організатори повідомляють, що проект реконструкції будівлі та створення центру сучасного мистецтва або музею підтримали 26% місцевих мешканців. Надалі, у місті впевнені, що "Порт Культур" стане символом відродження міста і новою архітектурною визначною пам'яткою.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що мешканців Маріуполя просять підтримати місцеву ялинку на конкурсі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.