На Луганщині профспілки проведуть протест проти ухвалення Закону "Про працю", - ОПЗЖ

Профспілки вважають, що проект закону захищає інтереси олігархів і виступає проти працівників і профспілок

В Луганській області на Старий Новий рік запланували проведення акції протесту проти прийняття Закону "Про працю". Таке рішення прийняли 30 делегатів від 15 галузевих профспілкових організацій на засіданні Федерації профспілок Луганської області, передає прес-служба "Опозиційної платформи - За Життя".

Як зазначається, було прийнято звернення до всіх мешканців області і народних депутатів від "Опозиційної платформи - За Життя", вихідців з Луганщини. У зверненні, яке прийняли профспілки, зазначено, що в Україні було зареєстровано близько десятка проектів закону, які у випадку прийняття можуть знищити трудову складову держави.

В документі говориться, що в прийнятому на цей рік державному бюджеті було зменшено фінансування на охорону здоров'я, освіту і держустанови.

"Замість держпідтримки вугільних підприємств планується закриття шахт, відсутні дотації промисловим виробникам і аграріям. Планується масове скорочення вчителів, держслужбовців, а медичні працівники самі тікають з країни за кордон", – передає прес-служба ОПЗЖ.

При цьому, наголошується, що особливу увагу у профспілок викликав проект Закону "Про працю". Вони вважають, що він призведе до катастрофічних наслідків для національної економіки. Причина - проект закону захищає інтереси олігархів і транснаціональних корпорацій і виступає проти працівників і профспілок.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що студенти з Маріуполя зможуть безкоштовно вчитися в Афінах.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.