Близько 25 тисяч євро: уряд Латвії передасть гроші лікарні в Слов'янську

Мешканці Донбасу отримали гуманітарну допомогу від волонтерів декількох країн

В Донецьку область сьогодні, 13 січня, надійшла гуманітарна допомога від волонтерських організацій Латвії, Естонії, Швеції і Фінляндії. Допомога була передана для місцевих мешканців, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, урочисту церемонію передачі гуманітарного вантажу провели у Краматорську. Волонтери передали мешканцям Донбасу різноманітний одяг для дорослих і дітей, взуття, текстиль, постільну білизну.

Слов'янська центральна районна лікарня отримала бинти, марлю, вату, медичний одяг і медичне обладнання (30 функціональних ліжок, електрокоагулятор, лапороскопічну стійку та обладнання для мало- інвазійної допомоги, інше обладнання для стерилізації).

Так, у Слов'янськ доставлять одяг, текстиль, взуття, в Новолуганськ - одяг, текстиль, взуття, в Миколаївку (медичне обладнання і одяг). Ще частину гуманітарної допомоги відвезуть в Луганську область.

За словами заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, мешканцям області Латвія допомагає вже протягом шести років, з 2014 по 2019 роки. За цей час було доставлено 300 тонн гуманітарної допомоги.

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс зазначив, що вони тісно співпрацюють з міською лікарнею Слов'янська. Уряд Латвії вирішив виділити 25 тисяч євро на потреби цієї лікарні.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що мешканців Донбасу запрошують на масштабний фестиваль колядок.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.