В ОРДЛО створюють єдину біометричну базу військових – українська розвідка

У розвідки є дані, як планують використовувати таку базу в ОРДЛО

На тимчасово окупованій території Донбасу збирають біометричні дані усіх військових, йдеться у повідомленні Міністерства оборони України.

За даними Головного управління розвідки, Командування ЗС РФ посилює контроль за діяльністю з’єднань і частин оперативного угруповання російських окупаційних військ. Так, з 12 вересня у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК триває робота комісії штабу 8 армії Південного військового округу ЗС РФ з перевірки питань бойової та мобілізаційної готовності, укомплектованості особовим складом.

Також повідомляється, що співробітники так званих "міністерств внутрішніх справ" російських окупаційних адміністрацій під кураторством ФСБ РФ створюють єдину базу біометричних даних (дактилоскопічного обліку) військовослужбовців російських окупаційних військ. За інформацією розвідки, дактилоскопіюванню підлягає весь особовий склад з’єднань і частин окупантів, за винятком кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які відряджені на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях. Зазначається, що у подальшому створена база буде використовуватись російськими спецслужбами для ідентифікації осіб при спробі несанкціонованого залишення тимчасово окупованої території та встановлення причетності до скоєння злочинів.

Нагадаємо, українська розвідка дізналася, що окупанти будують окопи та бліндажі на семи напрямах.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.