Експерти USAID допоможуть у створенні ІТ-школи на Луганщині

Ці проекти є стратегічно важливими для області

В Луганської області з допомогою проекту USAID "Економічна підтримка Східної України" планують реалізувати кілька проектів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Луганської ОДА Віталій Комарницький.

"Обговорили створення ІТ-школи UNIT Factory на базі СНУ ім. Ст. Даля. Ведеться робота по розвитку ІТ-сектору в Луганській області - це інвестиції в освіту та інновації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторони також обговорили підтримку переміщених вузів. В рамках проекту оновлення матеріально-технічної бази ЛНАУ вже у вересні отримає матеріальну допомогу для забезпечення навчального процесу.

Також темою обговорення стала підтримка роботи на території області Школи малого і середнього підприємництва (МСП) фонду K. Fund. Проект націлений на сприяння розвитку підприємництва в Україні.

"Ці проекти є стратегічно важливими для області, і зараз як можна швидше необхідно підготувати техніко-економічне обґрунтування, щоб прискорити будівельні роботи", - підкреслив Комарницький.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що на Луганщині хочуть побудувати залізнучну гілку для підвезення вугілля на місцеву ТЕС.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.