Дітям з Донецької області вирішили підняти настрій за допомогою тварин

Поліцейські-кінологи організували собакотерапію дітям з Маріупольського дитбудинку

Вихованці маріупольського дитячого будинку "Сонечко" побували в Кінологічному центрі Головного управління Національної поліції в Донецькій області. Місце, де ростуть і виховуються діти, досить особливе - в ньому знаходяться дітки-сироти з порушенням розвитку, слуху і мови, передає прес-служба поліція Донеччини.

Як зазначається, поліцейські влаштували для дошкільнят знайомство зі службовими собаками.

"Відомо, що каністерапія (собакотерапія) заспокоює, концентрує і допомагає легше запам'ятати нову інформацію. Безпосередне спілкування і тактильний зв'язок з чотироногими улюбленцями мотивують дітей, дарують позитивні емоції та яскраві враження, що є найголовнішим", - йдеться в повідомленні.

Так, присутнім дітям показали, як поліцейські собаки розуміють своїх напарників і виконують команди. Також їм розповіли про особливості кожної службової собаки, з якою вони встигли познайомитися.

"Лабрадор Террі орієнтований на пошук замаскованої зброї та вибухівки, а чорний красень - вівчарка Уокер, вміло розшукує людей за запахом. Такими є ці собаки на службі, а для дітей вони стали лікарями-реабілітологами. Також в процесі спілкування з пухнастими "сищиками" діти спробували себе в ролі кінологів і дізналися ряд головних команд", - пояснили у прес-службі поліції.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що дітей на Донбасі готували захищати територіальну цілісність України.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.