На Донбасі поліцейські хочуть впровадити практики американських поліграфологів

Нові підходи надзвичайно актуальні в умовах операції Об'єднаних сил

В США на щорічній 54-й науковій конференції Американської асоціації поліграфологів у місті Орландо, Україну представляли п'ять чоловік (двоє з них - поліцейські). Був на цій конференції і поліцейський поліграфолог з Донецької області Роман Клименко, передає прес-служба поліції Донеччини.

За словами Романа Клименка, вони вивчали кращі практики проведення діагностичних досліджень та скринінгу для правоохоронних органів в цілях забезпечення громадської безпеки.

"Своїм досвідом ділилися відомі фахівці різних шкіл поліграфа США. Нові підходи надзвичайно актуальні в умовах операції Об'єднаних сил, вони будуть впроваджені в роботу поліції Донеччини", - сказав він.

Роман Клименко на даний момент є практикуючим поліграфологом в Донецькій області. Раніше він успішно пройшов навчальний курс "Професійна підготовка експертів для психофізіологічного виявлення обману за допомогою поліграфа". Курс вперше викладався за повною програмою Американського міжнародного інституту поліграфа.

Тепер, впроваджувати практики американських поліграфологів хочуть і в Донецькій області. Планується, що місцеві поліцейські повинні ознайомитися з методиками, які дозволяють підвищити рівень достовірності результатів поліграфа.

Конференція тривала з 25 по 30 серпня. Всього участь у ній взяли понад 800 поліграфологів з 61 країни світу.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі проведуть міжнародний конкурс архітекторів



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.