Рятувальників на Донбасі привітали з їхнім професійним святом

Українські рятувальники відзначають своє професійне свято 17 вересня

В Донецькій області працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій України привітали з їхнім професійним святом. День рятувальника сьогодні, 17 вересня, відзначають по всій Україні. Саме рятувальники присвятили своє життя складному і небезпечному, але дуже шляхетній справі, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, рятувальники, за першим сигналом, поспішають на допомогу тим, хто потрапив у біду.

"Усунення наслідків надзвичайних ситуацій вимагає високої професійної підготовки, мужності і уміння в найкоротші терміни реагувати на будь-яку потенційну небезпеку. За кожне врятоване життя, ліквідованої пожежі, аварії, або катастрофи, стоїть відмінна професійна підготовка, високий професіоналізм та досвід", - йдеться в повідомленні.

За словами голови облдержадміністрації і керівника обласної військово цивільної адміністрації Павла Кириленка, святкування Дня рятівника є державним визнанням неоціненного внеску людей сильних духом.

"Дякую за вашу мужність, стійкість і професіоналізм! Спасибі за врятовані життя і віддаю данину поваги!", - сказав він.

Варто зазначити, що українські рятувальники відзначають своє професійне свято 17 вересня - в День святкування православною церквою Ікони Божої Матері "Неопалима Купина". З точки зору православної церкви, вона є "покровителькою пожежників і рятувальників" і "надає допомогу всім, хто потрапив у біду".

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що молода дівчина вирушила служити на схід України.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.