Система моніторингу поверхневих вод з'явиться на Донбасі

Мешканцям Донбасу дуже важливо володіти інформацією про стан навколишнього середовища в регіоні

В Донецькій області з'явиться система автоматизованого контролю стану поверхневих вод. Вона дозволить в режимі онлайн відстежувати якість води в річках області, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, така система в області запрацює вже найближчим часом.

"Вже закуплені та пройшли тестування шість стаціонарних постів моніторингу стану поверхневих вод. Вони будуть встановлені на річках Кривий Торець, Казений Торець, Бахмутка, Солока, Кальчик та Кальміус. Зараз ведуться переговори з ПРООН про можливості придбання 6 - 8 комплектів обладнання, що дозволить контролювати всі басейни річок Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що для мешканців, як вільних, так і тимчасово окупованих територій Донецької області дуже важливо володіти інформацією про стан навколишнього середовища в регіоні.

"Розвиваючи мережу автоматизованих станцій контролю повітря і води, ми захищаємо не тільки природу, але і здоров'я громадян. Важливо, щоб кожен міг отримати цю інформацію швидко і просто - для цього розроблено мобільний додаток, інформація доступна в мережі Інтернет", - пояснили у прес-службі.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі для пацієнтів військових медустанов передали гуманітарний вантаж.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.