Назвали причину, яка "гальмує" підготовку до опалювального сезону на Донбасі

В області залишаються зруйнованими і пошкодженими 5561 житлових будинків

В Донецькій області до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років (опалювального сезону) підготовлено 91,9% житлових будинків. Такі дані озвучили вчора, 25 вересня, передає прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Як зазначається, дані про стан житлових будинків встановили 15 вересня. На сьогоднішній день ця цифра повинна бути більшою, ніж 91,9%.

"Відремонтовано 96,9% покрівель від запланованої кількості. Також підготовлено 95% об'єктів соціальної сфери, з них 94,9% навчальних закладів, 95,6% дошкільних навчальних закладів, 93,6% закладів охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Значна кількість пошкоджених і зруйнованих житлових будинків є однією з проблем, яка "гальмує" (стримує) підготовку до опалювального сезону.

"Внаслідок збройного конфлікту в Донецькій області на територіях, підконтрольних українській владі, залишаються зруйнованими і пошкодженими 5561 житлових будинків (з них 282 будинків - комунальної форми власності, 8 - ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку) і 5271 - приватні будинки. Для відновлення зазначених об'єктів необхідно близько 10 мільярдів гривень", - пояснили в прес-службі.

Також додається, що робота підприємств житлово-комунального господарства здійснюється в складних фінансових умовах.

"Це відбувається через несвоєчасні розрахунки споживачів за надані послуги, неповне відшкодування тарифами собівартості послуг невідшкодування заборгованості з різниці в тарифах", - кажуть в ДОГА.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що молодь на Донбасі отримає гранти на 60 000 гривень.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.