На Донбасі кількість україномовних пісень в ефірах зросла наполовину

Найбільша динаміка зростання обсягу україномовних пісень спостерігалася у п'яти областях України

Кожна друга пісня в ефірі регіональних і місцевих FM-радіостанцій звучить українською. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

За його словами, середній показник пісень українською мовою в регіональному і місцевому ефірі становить 53%.

"Порівняно з попереднім періодом частка українських пісень зросла на п'ять процентних пунктів. Перевиконання визначеної законом квоти (35%) досягає 18 процентних пунктів. У 11-ти областях України середній показник обсягу україномовних пісень становить 50% і вище", - написав він.

Сергій Костинський також додав, що більше всього україномовних пісень ротується у місцевому та регіональному радіоефірі саме в 11-ти областях на сході, заході, центрі та півдні України. Це Сумська, Рівненська, Тернопільська, Івано-Франківська, Волинська, Львівська, Харківська, Херсонська, Чернівецька, Донецька і Кіровоградська області.  

Найбільша динаміка зростання обсягу україномовних пісень спостерігалася в п'яти областях України: в Сумскій - на 22 процентних пунктів, Харківській на 20 процентних пунктів, Херсонській - на 12 процентних пунктів, Полтавській - на 9 процентних пунктів та Чернівецькій - на 8 процентних пунктів.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що художники з декількох країн відвідають Донбас.




Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.