З 1 жовтня на Донбасі дітям безкоштовно видаватимуть гаряче харчування

У Маріуполі працюють два центри соціальної реабілітації дітей з інвалідністю

В Центрі соціальної реабілітації в Маріуполі, Донецької області, будуть безкоштовно видавати гаряче харчування. Їжу зможуть отримувати діти з інвалідністю, які проходять реабілітацію в цьому центрі, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, безкоштовно годувати дітей почнуть вже з 1 жовтня. Відповідний проект-рішення вже прийняли на сесії міської ради.

"З гарячим харчуванням центри стануть ще комфортніші для реабілітації юних маріупольців. Також в наступному році планується розширення центрів, щоб надавати допомогу більшій кількості дітей", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що на базі центру вже працюють сенсорні кімнати, організована психологічна допомога, роблять оздоровчі масажі.

"Цього року додали сеанси каністерапії. Центр обладнаний масою тренажерів і предметами для розвитку моторики, закуплені елементи для кімнати Монтессорі", - пояснили в прес-службі.

На даний момент в Маріуполі працюють два Центри соціальної реабілітації дітей з інвалідністю - у Центральному та Лівобережному районах. Кожен рік в одному центрі обслуговується до 200 дітей.

"Путівка на реабілітацію для дитини видається на півроку. Раніше харчування в даних центрах організовано не було. З 1 жовтня організовують харчування тільки у Центральному районі. У планах на найближчий час реалізація даної програми і в Лівобережному", - підкреслюють в міськраді.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що в Донецьку область передали медикам гуманітарну допомогу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.