Майже 1,5 млрд євро: Німеччина виділить гроші для Донецької та Луганської областей

Німеччина зацікавлена в розвитку Донеччини та Луганщини

На підтримку і розвиток підконтрольних Україні частин Донецької і Луганської областей Німеччина планує направити 1,4 мільярдів євро. Такі кошти хочуть виділити протягом декількох років, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

За словами Надзвичайного і повноважного посла Німеччини пані Анки Фельдгузен, Німеччина зацікавлена в розвитку Донеччини та Луганщини.

Також, вони готові підтримувати Україну у прагненні відновити територіальну цілісність.

"Україна прагне до миру, але в питанні розведення військ хоче бути впевненою, що та сторона виконає свою частину зобов'язань. Але такої впевненості немає. На окупованій частині Донецької області живуть громадяни України. Розглядаємо можливість спростити порядок перетину КПВВ (контрольні пункти в'їзду-виїзду), прибрати обмеження на перевезення продуктів харчування, заборонених медикаментів", - пояснили в прес-службі.

При цьому, додається, що закуповувати вугілля на окупованій території не будуть. Оскільки, закупівля вугілля свідчила б про підтримку окупанта.

"Дії окупанта призвели до тяжких наслідків. Частину шахт окупанти затопили, і вони не підлягають відновленню", - підкреслюється у пості.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що з жовтня на Донбасі змінять рахунки для сплати податків.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.