Проти бойовиків на Донбасі відкрили кримінальне провадження

Чоловіки тривалий час переховувалися від влади

В Донецькій області в місті Слов'янськ двом колишнім посібникам бойовиків повідомили про підозру у вчиненні правопорушення. Чоловіки займалися тим, що чергували на блокпостах в різних частинах міста, передає прес-служба поліції Донеччини.

Як зазначається, пособники бойовиків перевіряли транспорт і людей. Одному з чоловіків 53 роки. Він допомагав бойовикам 10 днів, потім останні п'ять років переховувався від влади.

"У квітні 2014 року, через три дні після захоплення міста, чоловік добровільно приєднався до незаконного збройного формування і заступив чергувати на блокпост. Пропускний пункт знаходився на мосту на вулиці Свободи, де бойовики перевіряли автотранспорт, водіїв та пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Другий екс-найманець прослужив на терористів весь травень 2014 року. 37-річний чоловік чергував на блокпосту на перехресті вул. Шевченка та Урицького. За його словами, він "служив за ідею".

"Коли бойовики почали роздавати своїм помічникам зброю та готувати їх до бойових дій, чоловік втік з міста і близько півроку подорожував Донбасом", - пояснили у поліції.

На даний момент, обидва чоловіки можуть бути притягнені до відповідальності за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Досудове розслідування триває.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі обстежили КПВВ "Новотроїцьке" і "Гнутово".



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.