За місяць в Краматорську з'явиться одразу 15 муралів

На фасаді будинків в місті будуть малювати художники з різних країн

В Донецькій області в місті Краматорськ всього за один місяць планують намалювати 15 муралів. Їх створять у рамках фестивалю вуличного монументального мистецтва "You Are East", передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації в соцмережі Facebook.

Як зазначається, мурали створять відомі іноземні художники. Гроші на це виділили різні меценати.

Так, на вулиці Марата на будинку №4 знаходиться перший мурал під назвою "Missae Ferrum & Nelumbo Lutea". Його створив художник з Італії Фабіо Петані. Саме він винайшов на фасаді цього будинку пейзаж гірничого озера в сонячному світлі.

За словами ініціаторів проекту, ця робота показує людям інший світ. Оскільки, не у кожної людини є можливість подорожувати і не кожен може побачити природу інших країн. Так, квітка Лотоса символізує силу і жагу до життя.

Картини, створені мурали, будуть прикрашати будинки на вулиці Марата. Тому, цю вулицю стали умовно називати "вулицею муралів". На даний момент створено два мурала, і ведуться роботи над третім. Всього проекті будуть задіяні дев'ять художників з таких країн, як США, Бельгія, Італія, Іспанія, Франція і Україна.

picture


Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що у Маріуполі шукають компанію для індустріального парку.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.