Європейські фахівці оцінили поліцейських собак на Донбасі

В області чотирилапі допомогли розкрити вже 300 злочинів

В Донецькій області рівень підготовки поліцейських собак був визнаний колегами кінологами з Європи. Кінологічна команда з Донбасу увійшла в п'ятірку кращих під час кінологічних змаганнях у Чехії, передає прес-служба Донеччини.

Як зазначається, поліцейські собаки можуть знайти в лісі гільзу. На це їм може знадобитися всього п'ять хвилин. Ще собаки-копи готові пройти по сліду цілий кілометр і це на пересіченій місцевості. Також, собаки, які "працюють" в поліції, можуть затримати злочинця навіть без команди.

В Чехії собака "Туман" зміг впоратися зі завданнями і посів п'яте місце серед 21-го. На цей міжнародний чемпіонат з багатоборства кінологів "Тумана" возили в минулому місяці.

Також додається, що в Донецькій області кінологічний центр почав існувати ще в 2017 році. На змагання собак відправляють щорічно. Наприклад, у 2017 році собака з Донбасу переміг у вибірці речей, а в цьому році, пес з цього центру, став кращою захисною собакою.

На даний момент у центрі знаходяться і навчаються 35 службових собак. Вони вже допомогли розкрити 300 злочинів. З них - кілька вбивств та інші важкі злочини.

picture


Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що спортивні школи в Донецькій області запрошують дітей на тренування.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.