У школі під Донецьком встановили пам'ятну дошку патріоту України Валерію Салу

Валерій Сало працював розвідником для штабу АТО і був жорстоко покараний за це бойовиками

У селі Шандриголовое Лиманського району Донецької області в місцевій школі відкрили меморіальну дошку на честь убитого бойовиками так званої "ДНР" патріота Валерія Сала, який в 2014 році допомагав українським військовим і збирав інформацію для штабу АТО. Про це передає видання "Вчасно", посилаючись на повідомлення місцевого депутата Антона Воронова.

"7 травня 2014 бойовики схопили Валерія, посадили в його власну машину і вивезли в ліс на кордоні Луганської та Харківської областей. Там його катували, вбили і спалили авто. Встановлено, що це були бойовики з числа місцевих жителів, їх імена встановлені, але ці люди знаходяться на окупованій території і тому поки не покарані", - розповів член громадської ради.

За словами Воронова, у загиблого патріота залишилися дружина й дитина.

Депутат Лиманського міськради Євген Воскобойников розповів, що встановлення дошки в школі, де навчався Валерій Сало, було ініційовано товариством "Просвіта".

"Міська влада нібито підтримала акцію, але вони навіть не повідомили про відкриття дошки на своєму офіційному сайті. Тому людей на відкриття прийшло мало, вони не знали про це. До того ж дошку встановили не у фасаді школи, а на другому поверсі, в самому темному коридорі. Це говорить про ставлення міської влади до патріотів, загиблим за Україну".

Також депутат повідомив, що міська влада досі офіційно не визнали заслуги Сала перед Україною, які коштували йому життя.

"Ще три роки тому я пропонував прирівняти до Валерія бійцям АТО, загиблих за Україну, і призначити його сім'ї якусь матеріальну допомогу. Але мені відмовили, заявили, що поки немає доказів, що він загинув за Україну. Є свідчення місцевих жителів, що бачили, як бойовики схопили Валерія, є свідоцтва про проукраїнської діяльності Валерія. Однак міськрада схиляється до версії поліції, а офіційне слідство не може зробити висновки, адже всі обвинувачені фігуранти знаходяться в розшуку, перебуваючи на контрольованих територіях", - уклав депутат.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що затриманого бойовиками українського журналіста видання "Крим. Реалії" Станіслава Адєєва "народний суд" засудив до позбавлення волі на 15 років за шпигунство, а офіційні влади продовжують вести переговори по його звільненню.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.