Черга на отримання житла: на Донбасі проводять перереєстрацію громадян

Люди, які не відновлять документи, ризикують бути знятими з квартирного обліку

В Донецькій області в місті Покровськ проводять перереєстрацію людей, які перебувають у черзі на отримання житла. Таким громадянам необхідно з 1 жовтня по 30 грудня пройти перереєстрацію, передає прес-служба Покровської міської ради.

Як зазначається, перереєстрація людей, які потребують поліпшення житлових умов, проходить кожен рік. Такі громадяни перебувають на обліку при виконкомі Покровської міської ради. Для того, щоб успішно пройти перереєстрацію необхідно відновити документи облікової справи.

Так, місцевим мешканцям Покровська необхідно подати у виконком довідку з місця проживання про склад сім'ї, а ще чоловіка/дружини, якщо вони зареєстровані за іншим місцем проживання. У пакет документів входять копії паспортів, копії свідоцтв про народження дітей та копія свідоцтва про шлюб. Також потрібна довідка з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно. Звернутися доведеться і в Державний реєстр іпотек, а також в Єдиний реєстр заборон відчуження об'єктів нерухомого майна.

Перереєстрацію проводять з причини того, що велика частина громадян, які стоять на обліку, довгий час не відновлювала документи. А це не дозволяє впорядкувати облік громадян. Ті, хто своєчасно не відновлять документи, ризикують бути знятими з квартирного обліку. У міськраду за довідками слід звертатися за адресою: пл. Шибанкова, 11 кабінет №22.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що Кабмін готовий визнати окремі довідки, видані окупантами у ОРДЛО.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.