У Донецькій області хочуть впровадити систему екстреної медицини

На другий етап медреформи в області потрібно близько 180 млн гривень

На Донеччині в рамках медичної реформи займаються створенням системи екстреної медицини. Про це розповів директор Департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Юрій Узун.

"Система екстреної медицини області включає в себе екстрену медицину – всі бачать машини, які їздять по Донецькій області, їх близько 200 сертифікованих, і систему екстреної медицини, яка зараз розгортається, вона ще не до кінця створена", – сказав він.

Зазначається, що в госпітальних округах Донеччини 15 працюючих лікарень інтенсивного лікування будуть в своєму складі мати відділення екстреної медицини.

"На сьогоднішній день вони створені в Новоселівці, практично створені в Маріуполі і в Волновасі. Це відділення, по яких була зроблена проектно-кошторисна документація, зроблені ремонти та придбано обладнання. Природно, там надання допомоги по якості буде набагато краще, ніж у інших, які ще не зроблені", – зазначив Узун.

Достатньо високий рівень надання медичної допомоги на сьогоднішній день фіксують в лікарнях Краматорська, Слов'янська, Маріуполя.

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що в Донецькій області планують створити центр телемедицини.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.