Цифрова бібліотека та IT-хаб: у Маріуполі почали читати книги по-новому

В бібліотеці створили 130 нових робочих місць

В Донецькій області в Маріуполі запрацювала електронна бібліотека. Вона об'єднує цифрову бібліотеку і IT-хаб, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, цифрову бібліотеку зробили з бібліотеки ім. Короленка. Тепер вона стала сучасним простором. Гостям і мешканцям міста пропонують читати електронні книги. При цьому, вони можуть взяти і звичайну паперову книгу, а ще зайнятися коворкінгом (щось середнє між використанням окремого офісу і роботою вдома).

Зробили в бібліотеці і сучасний дизайн: кабінети стали світлими, з'явилися комфортні меблі і навіть є ліфт для людей з інвалідністю. Всього в бібліотеці було створено 130 нових робочих місць.

Щоб отримати паперову книгу в електронній бібліотеці, необхідно назвати співробітникові структури автора та назву видання. Працівник бібліотеки сам знайде і принесе потрібну книгу.

Крім цього, не дивлячись на оновлення бібліотеки в електронному форматі, закривати класичну бібліотеку - не стали. Вона буде знаходитися в приміщенні колишнього банку за адресою: вул. Грецька, 43. Електронна бібліотека була відкрита вже в новій будівлі, площа якого набагато більше старого.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що тиждень енергозбереження проведуть у прифронтовій Авдіївці.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.