Школи Слов'янська відмовилися від навчання російською мовою

У місті більше немає російськомовних класів

З нового навчального року навчання у всіх школах Слов'янська, починаючи з першого класу, будуть проводити державною мовою. Про це повідомляє видання "Слов'янські відомості".

Як розповіла заступник керівника відділу освіти Слов'янської міської ради Марина Хохлова, два перших російськомовних класи, які залишалися з минулого року, тепер припинять роботу. Саме цього, за словами педагога, вимагає закон, хоча, звичайно, знайшлися батьки, які висловлювали своє невдоволення.

Хохлова підкреслила, що мова навчання українська і якщо залишать російськомовні класи, то почне виникати проблема з підручниками російською мовою і дидактичними матеріалами. Зараз відділ освіти закуповує підручники та дидактичні матеріали українською мовою, і не має сенсу витрачати кошти на закупівлю підручників надруковані російською мовою.

"Навіть в економічному контексті це не вигідно", тому і далі після початкових класів освіта все одно буде відбуватися державною мовою", - зазначила заступник начальника відділу освіти.

Нагадаємо, видання "Донбасс.Комментаріі" повідомляло про те, що в Дружківці волонтери та активісти провели кампанію зі збору коштів на спортивні, культурні та освітні заходи для дітей.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.