В Іспанії шахістка з Донеччини стала чемпіонкою світу

Спортсменка з Донбасу змагалася з 14-ма суперницями

Мешканка міста Краматорськ Каміла Грищенко стала чемпіонкою світу з бліцу серед дівчат до 18 років. Змагання проходили в іспанському муніципалітеті Салобренья, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, чемпіонат світу з шахів (рапід і бліц) провели у вікових категоріях до 14, 16 і 18 років. Всього участь у чемпіонаті брали 178 спортсменів з 22 країн.

"У змаганнях серед дівчат до 18 років з бліцу, наша шахістка набрала 8 очок у 9 турах, випередивши представницю США Сашу Коноваленко і полячку Вікторію Сову, у яких по 6 очок. В турнірі рапіду Каміла з 5 очками посіла 5 місце", - йдеться в повідомленні.

Тривав чемпіонат не довго, з 11 по 13 вересня. Камілі Грищенко 16 років і вона є вихованкою шахового клубу ім. Олександра Момота. Її тренер - Андрій Корницька.

"Суперницями Каміли були 14 спортсменок з В'єтнаму, Естонії, Іспанії, Італії, Польщі, Росії, Словенії, США, Чилі", - пояснили в прес-службі.

Також додається, що Каміла Грищенко є чемпіоною Європи зі швидких шахів 2018 року, а в 2019-му вона стала бронзовим призером чемпіонату світу з шахів серед школярів і найкращою серед шахісток на першому чемпіонаті України серед любителів.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що допрем'єрний показ українського фільму "Толока" провели на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.