Зміни до держбюджету: шахтарям на Донбасі збільшать зарплату

В країні не допустять відключення від електропостачання шахти

В Україні президент Володимир Зеленський підписав зміни до держбюджету на 2019 рік, які передбачають збільшення витрат на заробітні плати для шахтарів. Це Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" № 265. Верховна рада прийняла його 31 жовтня, цього року, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, прийнятий закон передбачає збільшення фінансування на 1 млрд грн - для виплати заробітної плати шахтарям, а ще недопущення відключення шахт від електропостачання.

Ще 1,4 мільярдів гривень мають намір направити на підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців, а 500 млн грн - для фінансового забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в разі їх настання (резервний фонд).

На заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю додатково виділять 787 мільйонів гривень, а на забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, направлять 354,6 млн гривень. Ще 300 мільйонів національної валюти нададуть в якості держпідтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в Волновасі сьогодні садили різноманітні дерева та кущі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.