"Нафтогаз" не має наміру прощати борги підприємств, що перебувають у ОРДЛО

Кабмін зобов'язав їх не враховувати борги при загальному розрахунку газопостачання

Кабінет міністрів України зобов'язав НАК "Нафтогаз України" не враховувати борги об'єктів теплопостачальних підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донецькій і Луганській областях, при визначенні рівня розрахунків підприємства за газ. Про це передає УНІАН.

У компанії пояснили, що є кілька підприємств, розташованих на підконтрольній території України, частина об'єктів яких тепер перебуває на тимчасово окупованих територіях. По цій частині об'єктів є борги, як за продану їм газ, так і за теплопостачання, надане ними споживачам до 31 грудня 2014 року.

"Така заборгованість враховувалася при визначенні рівня розрахунків (якщо він падає нижче 90%, ми не маємо права постачати газ цим підприємствам на підконтрольній території). Тепер ці старі борги, що з'явилися до 31 грудня 2014 року і згенеровані об'єктами, які зараз знаходяться на тимчасово окупованій території, не будуть враховуватися при визначенні рівня розрахунків тієї частини, яка залишилася на підконтрольній території", - зазначено у коментарі НАК "Нафтогаз" за постановою уряду №875 від 12 жовтня.

У НАК зазначили, що постанова ці борги не прощає, а тільки тимчасово "виводить їх за дужки" для визначення рівня розрахунків за тими об'єктами, які знаходяться на підконтрольній території. У компанії також зазначили, що постанова Кабміну не означає, що "Нафтогаз" зобов'язаний постачати газ для ОРДЛО. Згідно з діючими нормами, обов'язок постачати газ населенню, релігійним організаціям або тепловикам не поширюється на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО. І в цій нормі ніяких змін не було.

"Якщо нам накажуть поставляти газ на ці території України до їх звільнення і без можливості збирати за газ гроші, ми вам скажемо", - додали в компанії.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв, що в Авдіївці люди вийшли з протестами проти підвищення тарифів на тепло.

.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.