Уряд зобов'язав «Нафтогаз» знизити ціну на газ для Луганської ТЕС

Рішення прийнято всупереч позиції представника Зеленського

Кабінет міністрів за пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості вирішив покласти на НАК "Нафтогаз України" публічні спеціальні зобов'язання по поставці газу на Луганську ТЕС за зниженою ціною.

Проектом постанови запропоновано зобов'язати "Нафтогаз" продавати для потреб Луганської ТЕС газ за ціною в два рази нижче ринкової.

Представник президента в Кабміні Андрій Герус підкреслив, що Луганська ТЕС належить приватному енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова, який отримує прибуток від роботи інших своїх станцій і високої ціни вугілля, яка раніше закладалася в тариф.

"На сьогоднішній день там електроенергія виробляється з газу і все працює... Там у них тимчасово виникають збитки, але держава не повинна діяти так, що відбувається приватизація прибутку і націоналізація збитків. Це їх комерційні ризики", — сказав Герус.

У свою чергу міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик нагадав, що Росія заблокувала постачання вугілля з російських шахт ДТЕК на Луганську ТЕС і неприйняття рішення про зниження цін на газ для цього підприємства ставить під загрозу електропостачання у Луганській області.

В результаті прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав зниження цін на газ для Луганської ТЕС.

"Там є другий джерело електроенергії, це газ. Якщо газ дати за комерційною ціною на виробництво електроенергії, для луганчан потрібно підняти ціни на електроенергію... Тому як резервне джерело палива держава в надзвичайному режимі може вирішити це питання...І хто володіє цим питанням мене взагалі не цікавить", — сказав прем'єр.

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що голова Луганської ОДА Віталій Комарницький звернувся до уряду з проханням прийняти постанову про тимчасове зниження вартості газу для Луганської ТЕС.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.