Стало відомо, у скільки обійшлася Донбасу "Нова українська школа"

Учні міста Покровськ поки що користуються старими меблями

Готовність педагогів Донецької області для роботи за програмою "Нова українська школа" становить 100%. Тільки в цьому році до бюджету області для фінансування цієї програми було перераховано 40 587,1 тисяч гривень субвенції, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, з цієї суми на підготовку педагогів нової формації було витрачено 5374,9 тисяч гривень, на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів - 35 212,2 тисячі гривень. Ще 54843,2 тисяч гривень додатково виділили органи місцевого самоврядування (співфінансування) в сумі 54843,2 тисяч гривень.

"На сьогодні в Донецькій області проведено перепідготовку вчителів для "Нової української школи" відповідно до програми МОН. 95% навчальних класів "Нової укршколи" оснащені меблями, мультимедійним обладнанням і дидактичними матеріалами", - йдеться в повідомленні.

При цьому, додається, що в області учні міста Покровськ поки що мають старі меблі. Зараз йде процес закупівлі нових парт та стільців для першокласників.

"Мультимедійне обладнання чекають школи міста Слов'янська і дидактичні матеріали діти з Костянтинівки. Строки поставки необхідного обладнання практично збігаються з адаптаційним періодом для першокласників, який не передбачає активної роботи із зазначеними приналежностями", - пояснили в прес-службі.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що в Слов'янську першокласники більше не будуть вчити російську мову. 



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.