Переплачені податки і пеню повертати в Мар'їнці будуть за новими правилами

Подавати заяву можна в довільній формі

В прифронтовій Мар'їнці, Донецької області, вже з 1 листопада запрацював новий порядок повернення переплачених сум податків і пені. Це сталося у зв'язку з тим, що вступив в дію наказ Мінфіну від 11.02.2019 року №60, передає прес-служба Мар'їнської райдержадміністрації у соцмережі Facebook.

Як зазначається, платники податків вже можуть подавати заяву і чекати на повернення помилково та надміру сплачених податків, або пені. Зробити це можна через електронний кабінет платника.

В прес-службі підкреслюють, що подавати заяву можна у довільній формі, а саме через меню "Листування з ДФС". Попередньо слід пройти електронну ідентифікацію в онлайні з використанням електронного підпису.

Також додається, що в заяві необхідно вказати податковий номер або серію та номер паспорта, найменування або ПІБ, назву помилково або надміру сплаченого податку, збору, платежу. А також - помилково перераховану суму, дату сплати і куди повертати кошти. Заяву потрібно подати протягом 1095 днів (трьох років) з дня виявлення помилково сплаченої суми.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в бюджет Донбасу заплатили 3 млн грн.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.