Кабмін виділив кошти на часткову виплату зарплати шахтарям

Заборгованість по заробітній платі становить 923, 4 млн гривень

У середу, 14 серпня, уряд України прийняв постанови, згідно з якимb на зарплату шахтарям для часткового покриття заборгованості виділять 250 млн гривень. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці в Фейсбук.

Прийнято постанову №701, якj. вносяться зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі.

"Зміни передбачають напрямок 100 млн гривень на оплату заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств". – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в цей же день Кабінет Міністрів прийняв рішення №604-р, що дозволяє з резервного фонду державного бюджету виділити Міненерго суму 150 млн гривень на оплату праці шахтарям, на поворотній основі.

"Ці два документи, прийняті урядом, дозволять забезпечити лише часткову виплату зарплати працівникам державних вугледобувних підприємств, так як, згідно з оперативними даними Міненерговугілля, станом на 12 серпня заборгованість по зарплаті перед шахтарями становила 923 400 000 грн", - наголосив Волинець.

Нагадаємо, протести шахтарів у Донецькій області почалися ще в кінці липня. Гірники вийшли з вимогою погасити борги по заробітній платі, які за станом на 1 серпня становлять понад 1 млрд гривень.

Після того, як їх вимоги не були почуті, шахтарі одноголосно вирішили перекривати трасу стратегічного значення у бік Маріуполя. Якщо до 25 серпня (до Дня шахтаря) заборгованість не буде закрита, гірники пообіцяли приїхати у Київ під стіни Офісу президента.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.