Представники України проголосували проти резолюції ООН щодо нацизму, ‒ ОПЗЖ

Народний депутат від "Опозиційної платформи ‒ За життя" Микола Скорик хоче отримати пояснення щодо голосування

Українська делегація проголосувала проти проекту резолюції ООН (Організації Об'єднаних Націй). У ній говорилося щодо засудження героїзації нацизму, передає прес-служба сайту "Опозиційної платформи - За життя".

Як зазначається, нардеп Микола Скорик вимагає пояснити голосування української делегації проти проекту такої резолюції. Він подав відповідний депутатський запит на ім'я міністра закордонних справ України Вадима Пристайка.

В прес-службі підкреслюють, що проект резолюції "Боротьба з героїзацією нацизму, неонацизмом і іншими видами практики, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості" був схвалений 8 листопада минулого року. Його схвалив третій комітет Генеральної асамблеї ООН, який займається правами людини. Під час голосування резолюцію підтримала 121 держава. У той же час, представники України проголосували проти.

Так, у документі йдеться про те, що "державам необхідно прийняти заходи з протидії вшанування нацистської організації СС і усіх її складових частин, включаючи "Ваффен СС". А також, зазначено в документі і те, що відсутність ефективної протидії з боку держав є несумісним із зобов'язаннями держав ‒ членів ООН та її Статуту".

Народний депутат Микола Скорик попросив надати матеріали і документи на які спиралася українська делегація, коли вирішила проголосувати проти даної резолюції.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбасі модернізували концертний зал.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.