Новий Трудовий кодекс поверне Україну в епоху рабства, - ОПЗЖ

Трудова міграція зросте в десятки разів

Проект Закону "Про працю", який був внесений Кабінетом міністрів України, відстоює не права і інтереси громадян України, а права та інтереси транснаціональних корпорацій. Таку думку висловив народний депутат від "Опозиційної платформи - За Життя" Сергій Дунаєв.

За його словами, у випадку прийняття такого Трудового кодексу спроститься звільнення працівників будь-якого підприємства, піде знищення залишків промисловості, а ще відбудеться примусове закриття заводів і шахт.

Сергій Дунаєв вважає, що прийняття нового Трудового кодексу поверне Україну в епоху рабства. Після прийняття такого кодексу все працездатне населення буде вимушене покинути країну. Оскільки, у випадку звільнення, закриття заводу, підприємства, не можна буде протестувати. Ще не буде кому звернутися за допомогою, так, як діяльність профспілок теж обмежать. В результаті, людям доведеться виїжджати з країни. Це може призвести до того, що трудова міграція зросте в десятки разів. Зросте і економіка тих країн, куди поїдуть українці.

Крім цього, він зазначив, що новий закон "Про працю" призведе до протестів, і акції протесту Федерації профспілок Луганської області.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на Луганщині профспілки проведуть протест проти прийняття Закону "Про працю".



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.