ОПЗЖ зареєструє законопроект щодо зарплат чиновників і керівників держпідприємств

Команда "Опозиційної платформи - За Життя" вважає, що чиновники не можуть заробляти більше 10 прожиткових мінімумів

Ситуація з зарплатами уряду – це аукціон нахабства, який за 28 років незалежності не дозволяв собі жоден Кабінет Міністрів. Таку думку висловила народний депутат від "Опозиційної платформи - За Життя" Наталія Королевська.

За її словами, за таке діяння уряд повинен піти у відставку. А з самою ситуацією повинні почати розбиратися правоохоронні органи.

Наталія Королевська підкреслила, що Кабмін потрібно звільнити не тільки за нечувані зарплати, але і за відсутність адекватної соціально-економічної програми та антинародних рішень (продаж землі і стратегічних підприємств). Оскільки, вважає народний депутат, коли зарплата президента Америки є в два рази нижчою за зарплату директора "Укрпошти", це нонсенс. Адже, Україна найбідніша країна в Європі. 

"Поки керівники державних підприємств, топ-менеджери і окремі міністри виписують собі мільйонні зарплати, 10 млн українських пенсіонерів змушені виживати на пенсію, що не перевищує 2500 гривень", - говорить Наталія Королевська.

Враховувати потрібно і те, вважає депутат, що людям необхідно оплачувати величезні комунальні тарифи. В середньому, за минулий місяць, вони склали 2000 гривень.

Так, команда "Опозиційної платформи - За Життя" наполягає на тому, що чиновники і керівники держпідприємств повинні отримувати зарплату не вище 10 прожиткових мінімумів. Такий проект закону ОПЗЖ зареєструє в парламенті найближчим часом.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що ОПЗЖ вимагає підвищити прожитковий мінімум до 5569 гривень.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.