ОПЗЖ подала постанову про скасування Закону України "Про повну загальну середню освіту"

Команда ОПЗЖ навіть має намір звертатися в Конституційний суд

Держава і суспільство повинні жити відповідно з нормами Конституції. Але прийнятий законопроект "Про середню освіту" порушує ряд статей Конституції і призведе до дискримінації російськомовного населення в Україні, повідомила народний депутат від "Опозиційної платформи - За Життя" Наталія Королевська.

За її словами, це суперечить прямим обов'язкам держави, а саме - створювати рівні умови для всіх громадян країни, незалежно від мови, на якій вони говорять, регіону проживання і віросповідання.

В прес-службі зазначають, що команда ОПЗЖ зареєструвала у Верховній Раді України постанову №0901-П про скасування Закону України "Про повну загальну середню освіту".

"Ми звертаємося до президента з вимогою ветувати закон "Про середню освіту", а парламентську більшість закликаємо припинити турборежим прийняття дискримінаційних та антиконституційних законів", - говорить політик.

Наталія Королевська додала, що в разі підписання президентом проекту закону, команда ОПЗЖ буде звертатися в Конституційний суд і буде домагатися скасування всіх дискримінаційних мовних норм.

"Завдання влади - забезпечити рівні права всім громадянам України, незалежно від того, в якому регіоні країни вони живуть і якою мовою розмовляють", - підкреслила Наталія Королевська.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що "Опозиційна платформа – За життя" виступає проти продажу української землі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.