"Зрада" скасовується: Зеленський пояснив деталі формули Штайнмайера

Президент запропонував українцям розібратися у формулі

На сьогоднішній день існує єдиний майданчик, де можуть вирішуватися питання щодо відновлення цілісності України. Це нормандський формат, заявив нинішній президент України у своєму зверненні до українців, яке було опубліковано на сторінці "Офіс президента України" в соцмережі Facebook.

Як зазначається, саме в нормандському форматі питання щодо Донбасу обговорюються на самому високому рівні.

За словами президента, зустріч в нормандському форматі не могла відбудуться найближчим час, оскільки не було домовленостей щодо формули Штайнмайера.

Зеленський зазначив, що ця "страшилка" останніх тижнів (формула Штайнмайера), не передбачає відмову від Криму і Донбасу. Також формула не передбачає того, що вибори Донбасу пройдуть завтра під дулом кулеметів.

"Чому три роки тому тодішній президент України повідомляв про початок роботи з імплементації цієї формули. Невже він хотів зрадити Україну? Ця формула каже тільки одне: коли саме запрацює закон про особливий статус Донбасу. А саме після проведення місцевих виборів, які пройдуть відповідно до Конституції України, законодавством України та після публікації звіту Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) про те, що вибори пройшли згідно з міжнародними демократичними стандартами. Ось з чим погодилася Україна в Мінську", - сказав президент України Володимир Зеленський у своєму відео-зверненні.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що поліцейських на Донбасі вчили протидіяти методам російських спецслужб. 




Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.