Кравчук розповів, чи планує Україна узаконити вибори в ОРДЛО

До початку Мінського засідання ТКГ Україна планує підготувати документ щодо місцевих виборів в ОРДЛО

Голова української делегації в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна готує документ щодо виборів на Донбасі. Про це передає "Еспресо".

Повідомляється, що до початку Мінського засідання ТКГ українська сторона підготує документ щодо місцевих виборів в ОРДЛО. Так Кравчук відповів на питання журналістів, чи можливий зрив перемовин в Мінську, якщо Україна не виконає вимогу про місцеві вибори в ОРДЛО.

"Коли розпочнеться Мінське засідання ТКГ, у нас уже буде документ, підготовлений робочою групою, - запевнив Кравчук. - Поки не знаю, якого характеру. Принаймні я скажу так: ідеться про демократичний парламент України. Щоб прийняти документ, він має всебічно проаналізувати його на підставі всіх документів, законів і конституцій України. Якщо це вас не влаштовує, то запропонуйте щось інше. Принаймні для мене це буде вже підстава спертись на щось. Я не просто буду говорити заяви, слова, обіцянки – я покажу відповідний документ".

Кравчук має сподівання, що робоча група встигне напрацювати відповідний документ до середи, 2 вересня.

Нагадаємо, глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук зізнався, що російська сторона і проросійські маріонетки з ОРДЛО фактично заблокували переговори, вимагаючи від Верховної Ради змінити постанову "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році". "Коментарі" розпитали з цього приводу експертів: чи піде парламент на такий крок, чим загрожує той чи інший хід Києва і чому нас знову заганяють у становище прохачів і виконавців волі Кремля.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.