Мир на Донбасі: ініціативу Медведчука про міжпарламентський діалог підтримав Путін

Сьогодні український нардеп зустрівся з президентом Росії

Ідею депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука щодо використання можливості діалогу між парламентаріями України, Росії, Німеччини, Франції підтримав президент РФ. Це необхідно для того, щоб досягти миру на Донбасі, передає прес-служба партії "Опозиційна платформа – За життя" на своєму сайті.

Як зазначається, сьогодні з українським нардепом Віктором Медведчуком зустрілися перший заступник голови уряду Росії, міністр фінансів РФ Антон Сілуанов. До них приєднався і президент Російської Федерації Володимир Путін.

Віктор Медведчук повідомив Путіну, що в листопаді, цього року, у Верховній Раді було створено міжфракційне депутатське об'єднання "Міжпарламентський діалог заради миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція". Метою створення такого об'єднання є мир на Донбасі.

Сам Володимир Путін повідомив, що це хороша ідея.

"Давайте я попрошу керівництво Думи... щоб вони теж попрацювали разом з вами над цією ідеєю", – сказав президент РФ.

При цьому, Володимир Путін додав, що реакція російських парламентаріїв на парламентський вимір "нормандського формату" буде позитивною. 

Крім цього, Медведчук підкреслив, що реалізація Мінських угод – єдиний шлях до відновлення миру на Сході України. Оскільки вони полягають у прийнятті законів. А саме - спеціальний закон про вибори, закон про статус, закон про амністію та зміни у Конституції. Все це може зробити Парламент. При цьому, згідно з попередньою домовленостю між парламентаріями "нормандської четвірки", перша зустріч може відбутися в середині січня.

В прес-службі підкреслили, що Медведчук і Путін обговорили ситуацію, пов'язану з газовими переговорами між Україною і РФ.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що ОП "За життя" пропонує Парламенту розглянути три соціальних законопроекти.  




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.