Стало відомо, скільки російських військових можуть перебувати на Донбасі

Претендент на посаду посла США в Україні Кіт Дейтон розповів, яка техніка прибула з Росії до окупованих районів Донбасу

Близько 2300 російських військових зараз перебувають на сході України. Про це заявив військовий радник США для України в сфері оборони, кандидат на посаду посла США в Україні Кіт Дейтон, передає "Голос Америки".

За словами Дейтона, Росія передала сепаратистам "понад 400 танків, 700 одиниць колісної артилерії, гаубиці, безпілотники, артилерію ППО, стрілецьку зброю". При цьому, радник зазначив про потужне протистояння української армії на Донбасі.

Крім того, Дейтон заявив, що поки не має відповіді на питання, чи варто США долучитись до мирного процесу в Україні та запропонувати переговори щодо нових механізмів, альтернативних Мінським домовленостям. Претендент на посаду посла погодився, що Мінські норми не показують необхідну ефективність, однак зазначив про "сигнали з України".

"Під керівництвом Зеленського Україна не піде на поступки Росії з питання територіальної цілісності, чи навіть спеціального статусу Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Коментарі" розібралися, які плюси та мінуси ідеї уряду щодо запровадження особливого економічного статусу для Донбасу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.