Нормандська зустріч відбудеться до 10 вересня - Єрмак

Глава ОП назвав нову дату зустрічі радників глав країн «нормандського формату»

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що перенесена зустріч радників лідерів країн нормандського формату може відбутися вже на початку вересня. Про це він повідомив під час робочого візиту президента Володимира Зеленського в Дніпропетровську область.

Так, запланована на 28 серпня зустріч радників глав держав "нормандського формату" - України, Німеччини, Франції та Росії - не відбудеться. Але, за словами Єрмака, зустріч перенесли на перші числа вересня.

"Пан Бон (радник президента Франції Еммануель Бон, - ред.) подзвонив мені кілька днів тому і попросив перенести в зв'язку з відрядженням. Сьогодні обговорюються дати - це перші числа вересня. Я думаю, що до 10 вересня ця зустріч відбудеться", - зазначив Єрмак.

Як повідомлялося раніше, віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих території Олексій Резніков раніше висловлював упевненість в можливості проведення нової зустрічі в "нормандському форматі" вже в серпні поточного року. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час вчорашнього спілкування з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом озвучив, що зустріч глав МЗС нормандської четвірки необхідна в найближчі місяці. "Коментарі" з'ясували у експертів, коли може зібратися нормандський формат і які рішення можуть прийняти.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.