Офіс президента відхрестився від заяв Фокіна щодо амністії бойовиків

Андрій Єрмак відреагував на скандальну заяву Вітольда Фокіна

Окремі коментарі Вітольда Фокіна не відображають офіційної позиції української делегації в мінській ТКГ, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОП.

Так, днями Фокін заявив, що Україна повинна надати Донбасу особливий статус. Крім того, Фокін вважає за необхідне оголосити загальну амністію і провести вибори.

"Давайте відокремлювати особисту позицію від позиції делегації. Вітольд Фокін щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою. І якраз деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом’якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України", – прокоментував заяву Фокіна Єрмак.

В ОП наголосили, що амністія не може стосуватися осіб, які скоювали воєнні злочини, захоплювали заручників, катували та вбивали полонених, торгували людьми, брали участь у фінансуванні тероризму та вчиняли деякі інші тяжкі злочини.

Також зазначається, що Мінські угоди та пропозиції української делегації з доопрацювання законопроекту про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО не передбачають особливого статусу для всього Донбасу – йдеться виключно про тимчасово окуповані райони.

Нагадаємо, Кравчук розповів, чи планує Україна узаконити вибори в ОРДЛО.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.