Людям в ОРДЛО забороняють виїжджати на заробітки в РФ, - розвідка

З окупованих районів потенційних призовників випускають не охоче

В окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) почали проводити агітацію, закликаючи місцеве населення піти служити в частини 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) Збройних сил Російської Федерації. Таку агітацію активізувало командування російсько-окупаційних військ, передає Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, окупанти також збільшили кількість пропаганди на телебаченні (ТВ, радіо та в соціальних мережах). Ще проводять наочну агітацію. При цьому, окупанти приховують, що забороняють призивному контингенту людей виїжджати з ОРДЛО в Росію з метою працевлаштування.

Українська розвідка встановила, що потенційних місцевих призовників залишається все менше, а їх характеристики - бажають кращого. В результаті, окупанти починають укомплектовувати свої підрозділи за рахунок взяття на службу росіян. Служити в ОРДЛО громадян Російської Федерації закликають за допомогою так званих "патріотичних" громадських організацій, які діють у Росії.

При цьому, брак військовослужбовців у ОРДЛО хочуть доповнити за рахунок введення обов'язкового проходження "строкової військової служби" в окупованих районах. 

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що цілодобовий стаціонарний пункт обігріву з'явився в Бахмуті.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.