Депутатів на Донбасі підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

На даний момент вирішується питання щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжного заходу

Трьох депутатів у Донецькій області підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України. Слідчі Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях повідомили їм про підозру, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, слідство з'ясувало, що ще у травні 2014 року один із депутатів Миронівської селищної ради позитивно проголосувала за питання проведення "референдуму" щодо так званої "ДНР". При цьому, жінка розуміла незаконність своїх дій і все ж проголосувала позитивно.

Також, у травні 2014 ще двоє мешканців Костянтинівського і Лиманського районів, які на сьогоднішній день є депутатами Лиманської міської ради та Костянтинівської районної ради, були членами комісій під час незаконного референдуму. Вони видавали бюлетені для голосування і списки виборців. Ще вони складали і підписували протоколи помилкового волевиявлення громадян щодо суверенітету "ДНР".

Так, проти всіх трьох депутатів відкрито кримінальне провадження за 1 ч., 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). На даний момент вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство триває. 

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що виграти iPhone пропонують мешканцям Донбасу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.